Welk kind zou jij graag beter begrijpen?

Met iedere tekening laat een kind onbewust iets van zichzelf zien. Wat hem/haar van binnen bezighoudt, hoe hij/zij zich voelt, wat hem/haar beweegt. In beeldentaal, onbewust, maar zeker niet toevallig. Het begrijpen van beeldentaal is magisch, bijzonder en intiem. Je stapt binnen in de belevingswereld van een kind. Stel je voor dat je deze taal begrijpt en weet wat een kind jou zonder woorden zegt… Dan begrijp je wat een kind jou vertelt over de dingen die hem/haar bezig houden, ook als hij/zij het niet kan, mag, wil of durft te vertellen. En dat komt vaker voor dan je denkt! 

Wat kinderen in hun tekeningen laten zien:

-emoties

-wensen en verlangens

-ervaringen

-spiegelen van hun omgeving

-zelfbeeld

-verwerken

-oefenen

Als KLEB® gecertificeerde trainer:

  • begrijp je wat een kind (of volwassene) jou zónder woorden vertelt
  • kom je veel sneller bij het gevoel wat diegene vaak niet in woorden kan omschrijven
  • kun je direct inspelen op wat diegene nodig heeft
  • pak je snel belangrijke signalen op
  • kom je zeer snel tot de kern

 

Ik kan je een kijkje geven in de belevingswereld van je kind. Tekeningen zijn een momentopname, meerdere tekeningen uit dezelfde periode geven een duidelijker beeld. In het lezen blijf ik altijd in de hypothese (zou het kunnen zijn dat), dingen kunnen ergens op duiden, maar worden niet ingezet als waarheidsvinding. Tekeningen kunnen nieuwe inzichten geven of bepaalde zaken, die spelen, weergeven.

Wat kan ik voor jou be-tekenen?

Wil jij weten wat jouw kind bezighoudt, hoe de gebeurtenissen in jullie gezin ervaren worden (zoals verhuizing, geboorte broertje/zusje, ziekte, echtscheiding of overlijden van een dierbare)?

Begrijp je bepaald gedrag van je kind niet of zoek je meer aansluiting bij zijn/haar belevingswereld? 

Zie bij tarieven welke mogelijkheden ik bied om de tekening(en) van jouw kind te lezen en jou mee te nemen deze beeldentaal te begrijpen. 

Wist je dat:

Tekeningen van iedere leeftijd en in iedere situatie gelezen kunnen worden. Het verhelderende inzichten  kan geven om je tekeningen van vroeger te laten lezen. Als je bepaalde patronen van jezelf wilt helpen ontrafelen of gewoon benieuwd bent wat jij vroeger vertelde via jouw tekeningen.

Je ook tekeningen van (groot-)ouders kunt laten lezen als je hen graag beter wilt begrijpen.

Er is heel veel mogelijk, stel je vraag gerust, ik ben benieuwd in welke verborgen wereld ik voor jou een kijkje mag nemen.